پردازش تصویر

پردازش تصویر یا Image Processing، امروزه به پردازش تصویر دیجیتال گفته می شود که نیازمند دانش رایانه ای است و سیگنال دیجیتالی که توسط دوربین و یا اسکنر برداشته شده را پردازش می کند. پردازش تصویر یکی از مولفه های اساسی در سیستم های هوشمند است که در آن تصمیم گیری انجام می شود. این پردازش بر روی تصاویر دیجیتال و توسط سیستم های کامپیوتری اعمال می شود. کاربردهای متنوع پردازش تصویر در زمینه های مختلف فنی، صنعتی، شهری، پزشکی و علمی باعث شده که به یک موضوع بسیار فعال در میان زمینه های پژوهشی تبدیل گردد. پردازش تصویر روشی است که در آن یک تصویر را به عنوان ورودی دریافت کرده و با انجام یک سری عملیات بر روی آن یک تصویر یا یک مجموعه از نشان‌های ویژه یا متغیرهای مربوط به تصویر به عنوان خروجی از آن دریافت می‌شود. این خروجی ها می تواند یکی از موارد زیر باشد.

  • فشرده سازی تصویر
  • کشف و تشخیص یک ویژگی خاص در تصویر
  • بهبود تصویر
  • ویرایش تصویر
  • نمایش و چاپ تصویر

مراحل پردازش تصویر

مراحل Image Processing چیست؟ پردازش تصویر دیجیتال، طیف وسیعی از سخت‌افزار، نرم افزار و مبانی نظری را دربرمی­ گیرد. روش­ های پردازش تصویر از دو حوزه کاربردی اصلی سرچشمه می گیرند:

  • بهبود داد‌های تصویری برای تفسیر انسانی
  • پردازش داده‌های تصویری برای درک ماشین

در یک عملیات کامل Image Processing از مرحله اولیه که تصویر به یک سیستم نرم­ افزاری وارد می ­شود تا آخرین مرحله آن که به هر شئ مشخص در تصویر یک برچسب اختصاص داده می ­شود؛ شامل چندین مرحله می ­شود. مراحل پردازش تصویر دیجیتال در ادامه توضیح داده شده است.

مرحله پیش پردازش تصویر یا بهبود داده های تصویری برای تفسیر انسانی

  • دستیابی به تصویر
    اولین مرحله از فرایند پردازش تصویر، دستیابی به عکس است. همچنین از آن به عنوان مرحله پیش­ پردازش نیز نام برده می‌شود. این مرحله شامل دریافت عکس از منبعی نرم‌افزاری است.
    برای انجام این کار به یک سنسور تصویربرداری و قابلیت دیجیتالی کردن سیگنال تولید شده توسط سنسور نیاز است. سنسور می تواند یک تلوزیون تک‌رنگ، رنگی و یا یک دوربین اسکنر خطی باشد. اگر خروجی دوربین تصویربرداری، یک تصویر دیجیال نباشد؛ یک مبدل آنالوگ به دیجیتال آن را دیجیتالی می کند.
  • اصلاح بهبود تصویر
    بهبود تصویر در واقع فرایند بیرون کشیدن و برجسته کردن برخی ویژگی­ های مورد نظر از یک تصویر مبهم است. اصلاح و بهبود ، عملکردی‌است که به ­طریقی بتواند شانس موفقیت سایر فرایندهای پردازش تصویر را افزایش دهد. اصلاح و بهبود تصویر با تکنیک هایی برای افزایش کنتراست، حذف نویز و جداسازی مناطقی که ساختار آن ها احتمالاً اطلاعات عددی را نشان می دهد؛ سر و کار دارد.
  • ترمیم تصویر
    به فرایند بهبود ظاهر یک تصویر، ترمیم تصویر می‌گویند. درحالی که فرایند ترمیم تصویر، برخلاف فرایند بهبود تصویر، از مدل‌های مشخص ریاضی و احتمالات استفاده می‌کند.
  • پردازش رنگ تصویر
    پردازش رنگ تصویر، تکنیک‌های مدلسازی رنگ در بستر دیجیتال را شامل می‌شود. این مرحله به واسطه استفاده قابل توجه تصاویر دیجیتال در فضای اینترنت، برتری قابل توجهی پیدا کرده است.
  • موجک ها و رزلوشن‌های چندگانه
    موجک‌ها برای بیان درجات مختلف رزولوشن در تصاویر استفاده می‌شوند. تصاویر به موجک‌ها یا نواحی کوچک تری برای فشرده‌سازی اطلاعات و همچنین برای بازنمایی هرمی تقسیم‌بندی می‌شوند.
  • فشرده‌سازی
    فرایندی که فضای لازم برای ذخیره تصویر یا پهنای باند لازم برای انتقال آن را کاهش دهد؛ فشرده‌سازی نام دارد. این امر به ویژه هنگامی صورت می­ پذیرد که تصویر برای آپلود در فضای اینترنت استفاده می­ شود.
  • پردازش ریخت‌شناسانه یا مورفولوژیکی
    پردازش ریخت‌شناسانه، مجموعه‌ای از عملیات پردازش تصویر است که تصاویر را براساس شکل‌شان، قدم به قدم دگرگون می‌کند.

مرحله پیش پردازش تصویر یا بهبود داده های تصویری برای درک ماشین

  • تقسیم‌بندی
    تقسیم‌بندی یکی از دشوارترین مراحل پردازش تصویر است. این فرایند شامل تقسیم ­بندی یک تصویر به اجزای تشکیل دهنده آن می‌شود.
    یک روش تقسیم‌بندی مستحکم روند را بسوی راه‌حل موفقیت‌آمیز یک مشکل تصویربرداری سوق می‌دهد. الگوریتم‌های تقسیم‌بندی ضعیف یا نامنظم تقریباً همیشه به شکست منجر می ­شوند. نقش کلیدی تقسیم‌بندی، استخراج شخصیت‌ها و کلمات فردی از پس‌زمینه است.
  • نمایش و تشریح
    پس از آنکه تصویر در مرحله تقسیم‌بندی به بخش­ های مشخصی تقسیم شد؛ هرکدام از بخش­ ها به شکلی که برای پردازش کامپیوتر در مراحل بعدی مناسب باشد، تشریح و ارائه می‌شود. باید روشی برای توصیف داده ها مشخص شود تا ویژگی های مدنظر نمایان شوند. تشریح با استخراج اطلاعات کمّی که به تمایز میان دسته‌های اشیاء کمک می‌کند؛ سروکار دارد.
  • تشخیص
    در این مرحله باید روشی برای توصیف داده ها مشخص شود تا ویژگی های مدنظر نمایان شوند. سپس به هر شیء با توجه به توصیف آن، برچسبی اختصاص می‌دهد.
  • موجک ها و رزلوشن‌های چندگانه
    موجک‌ها برای بیان درجات مختلف رزولوشن در تصاویر استفاده می‌شوند. تصاویر به موجک‌ها یا نواحی کوچک تری برای فشرده‌سازی اطلاعات و همچنین برای بازنمایی هرمی تقسیم‌بندی می‌شوند.
  • فشرده‌سازی
    فرایندی که فضای لازم برای ذخیره تصویر یا پهنای باند لازم برای انتقال آن را کاهش دهد؛ فشرده‌سازی نام دارد. این امر به ویژه هنگامی صورت می­ پذیرد که تصویر برای آپلود در فضای اینترنت استفاده می­ شود.
  • پردازش ریخت‌شناسانه یا مورفولوژیکی
    پردازش ریخت‌شناسانه، مجموعه‌ای از عملیات پردازش تصویر است که تصاویر را براساس شکل‌شان، قدم به قدم دگرگون می‌کند.

کاربردهای پردازش تصویر

100x100

ترمیم تصویر پزشکی

100x100

پردازش تصویر صنعتی

100x100

فناوری‌ سنجش ترافیک

100x100

بازسازی تصویر

100x100

تشخیص چهره

پردازش تصویر دیجیتال

پردازش تصویر دیجیتال به معنای پردازش دیجیتالی تصویر توسط کامپیوتر دیجیتال است. ما می‌توانیم بگوییم این امر، همچنین استفاده از الگوریتم‌های کامپیوتری به‌منظور استخراج اطلاعات مفید از تصویر تقویت‌ شده است.
پردازش تصویر اصولاً شامل گام‌های زیر می‌شود:

  1. گرفتن تصویر توسط ابزارهای دریافت تصویر (acquisition)
  2. آنالیز و دست‌کاری تصویر
  3. خروجی بر اساس تصویر و یا ارائه گزارش بر اساس آنالیز تصویر

تصویر دیجیتالی چیست ؟

تصویر دیجیتال در واقع یک عکس است که با استفاده از عمل نمونه برداری به یک ماتریس تبدیل شده است . در این حالت یک تصویر را می توان توسط تابع دو بعدی f(x,y) نمایش داد که در آن X و Y را مختصات مکانی و مقدار f در هر نقطه را میزان روشنایی تصویر درآن نقطه می گویند. به زبان ساده تر یک تصویر دیجیتال در واقع یک ارایه است که در هر خانه از این ارایه (که به آن پیکسل میگوییم) یک عدد بین ۰ تا ۲۵۵ قرار گرفته است . و این عدد نشان دهنده میزان روشنایی آن پیکسل می باشد.
تصاویر رنگی از تعدادی تصویر دوبعدی تشکیل شده است. زمانی که مقادیر X و Y و مقدار f(x,y) مقادیر گسسته و محدود باشند، تصویر یک تصویر دیجیتال است. برای نشان دادن یک تصویر M * N از یک آرایه دو بعدی ( یا ماتریس) که M سطر و N ستون دارد استفاده میشود . مقدار هر عنصر از آرایه نشان دهنده میزان روشنایی تصویر در آن نقطه گفته می شود. هر عنصر آرایه یک مقدار ۸ بیتی است که می تواند مقداری بین ۰ و ۲۵۵ داشته باشد. مقدار صفر نشان دهنده رنگ تیره ( سیاه ) و مقدار ۲۵۵ نشان دهنده رنگ روشن( سفید ) است.

انواع تصویر

تصویر باینری

تصویر باینری همان‌طور که نامش بیان می‌کند. شامل تنها دو المان (المان‌های صفر و یک) پیکسل است. درحالی‌که صفر، نشان‌دهنده مشکی و یک نشان‌دهنده سفید است. این نوع از تصویر همچنین به‌عنوان سیاه‌وسفید (منوکروم) شناخته می‌شود.

تصویر سیاه‌وسفید

تصویری که تنها شامل رنگ سیاه‌وسفید باشد؛ تصویر سیاه‌وسفید شناخته می‌شود.

فرمت رنگ ۸ بیت

این فرمت مشهورترین فرمت تصویر است. این فرمت دارای ۲۵۶ سطح از شدت روشنایی است و به‌صورت معمول به‌عنوان تصویر مقیاس خاکستری (grayscale) شناخته می‌شود. در این فرمت ۰ نشان‌دهنده مشکی و ۲۵۵ نشان‌دهنده سفید است. مقدار ۱۲۷ نیز نشان‌گر خاکستری است.

فرمت رنگ 16 بیت

این فرمت معمول تصاویر رنگی است. این فرمت دارای ۶۵۵۳۶ سطح مختلف رنگ درون خود است. فرمت ۱۶ بیتی همچنین به‌عنوان High Color Format شناخته می‌شود. در این فرمت، توزیع رنگ مشابه مقیاس خاکستری نیست.
فرمت ۱۶ بیتی در اصل تصویر را به سه فرمت بیشتر از کانال‌های آبی، قرمز و سبز (فرمت معروف RGB)تقسیم کرده است.

موارد استفاده پردازش تصویر دیجیتال

  • تصویر برداری اشعه گاما
  • تصویر برداری اشعه ایکس
  • تصویر برداری ماوراء بنفش
  • تصویر برداری مادون قرمز و مرئی
  • تصویر برداری باند ماکروویو
  • تصویر برداری صوت و فراصوت
  • میکروسکوپ الکترونی
  • تصاویر فشرده و شبیه سازی شده کامپیوتری
تصویر تپ اختر رأس السرطان با اشعه ایکس

تصویر تپ اختر رأس السرطان با اشعه ایکس

تصویر تپ اختر رأس السرطان با اشعه گاما

تصویر تپ اختر رأس السرطان با اشعه گاما

تصویر تپ اختر رأس السرطان در باند رادیویی

تصویر تپ اختر رأس السرطان در باند رادیویی

تصویر تپ اختر رأس السرطان در باند مادون قرمز

تصویر تپ اختر رأس السرطان در باند مادون قرمز

تصویر تپ اختر رأس السرطان در باند مرئی

تصویر تپ اختر رأس السرطان در باند مرئی

فناوری پلاک خوان

Automatic number-plate recognition - ANPR یا شناسایی خودکار شماره پلاک، تکنولوژی است که با استفاده از تشخیص کاراکتر نوری در پلاک خودرو می تواند اعداد و حروف ثبت شده را تشخیص داده و عکس آن را ضبط کرده و به دیتابیس ارسال کند.این یعنی می تواند به طور گسترده جهت بهبود کارایی و امنیت در پروژه های مختلف استفاده شود. علاوه بر این قابلیت ANPR جانبی در دوربین مقرون به صرفه تر از راه حل های سنتی (آنالیز مبتنی بر سرور) می باشد:
موتور ANPR شامل ویژگی های زیر است :

  1. تشخیص چند زبانه از قبیل انگلیسی، عربی، روسی، تایلندی و بقیه زبانها
  2. نرخ تشخیص بالا تا 95-98 درصد با پلاک های شماره ای الفبایی
  3. شناخت سریع - فرآیند خواندن کامل 100 میلی ثانیه طول می کشد
  4. فناوری مقرون به صرفه و قیمت عالی نسبت به عملکرد

نحوه ی عملکرد تکنولوژی ANPR

تکنولوژی ANPR در ابتدا از یک سری تکنیک های دستکاری تصویر برای تشخیص و افزایش کیفیت تصویر گرفته شده از شماره پلاک استفاده می کند و پس از آن از OCR برای خارج کردن ویژگی های حروف و اعداد شماره پلاک استفاده می کند. تکنولوژی پلاک خوان معمولا برای دستیابی به اطلاعات دقیق ماشین ها، شناسایی متخلف و… مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از کاربردهای عمومی تکنولوژی پلاک خوان به کار گیری دوربین پلاک خوان در ورودی پارکینگ های خصوصی و یا مجتمع های بزرگ است.
نحوه ی کار تکنولوژی ANPR به این صورت خواهد بود که شما می توانید لیستی از ماشین هایی که اجازه ورود به پارکینگ را دارند تهیه نمایید و داخل نرم افزار ثبت کنید. در این صورت در لحظه عبور آن ها بدون نیاز به اپراتور اگر پلاک ماشین با یکی از پلاک های داخل لیست مطابقت داشته باشد محافظ جلوی در پارکینگ به صورت خودکار باز می شود و به خودرو اجازه عبور داده می شود. با به کارگیری دوربین هایی که از تکنولوژی پلاک خوان استفاده می کنند هزینه هایتان به میزان قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد و دیگر نیاز نیست که یک نفر را به عنوان اپراتور پارکینگ استخدام کنید.

قابلیت های تکنولوژی پلاک خوان

تکنولوژی پلاک خوان می تواند کمک بزرگی به نیروهای امنیتی و حفاظتی بکند به گونه ایی که بتوانند به راحتی متخاطی را شناسایی کنند، تکنولوژی ANPR به گونه ایی طراحی شده است که می تواند عملیاتی همچون تشخیص پلاک، هشدار خودکار در زمان مشاهده خودرویی که از قبل در لیست سیاه قرار گرفته است، جست و جوی تصویر برحسب شماره پلاک، زمان عبور خودرو، تاریخ و… که در ادامه کمی جامع تر به مواردی که تکنولوژی پلاک خوان پشتیبانی می کند می پردازیم.

  • استفاده از الگوریتم های تکنولوژی Deep Learning
  • عملکرد عالی در محیط هایی با نور کم
  • به کارگیری از تکنولوژی colorVU ( ضبط تصاویر رنگی در تاریکی مطلق)
  • تصویر برداری پایدار و با کیفیت بالا
  • نظارت بر فضای باز
  • نصب و راه اندازی سریع و بسیار ساده
  • هشدار خودکار هنگام مشاهده پلاک خودروهایی که از قبل در لیست سیاه قرار گرفتند
  • میزان تشخیص فوق العاده بالا و نظارت بر جریان بدون توقف خودرو
  • جستجوی تصویر وسایل نقلیه با استفاده از شماره پلاک، تاریخ عبور و…

مزایای استفاده از تکنولوژی پلاک خوان

  • نظارت بر اجرای قوانین که در کشور های ایران، کانادا، آلمان، دانمارک، فرانسه و بسیاری از کشور های دیگر در حال استفاده می باشد.
  • دوربین های کنترل سرعت که کار تشخیص سرعت را توسط زمان مورد نیاز برای رسیدن از یک نقطه به نقطه دیگر انجام می دهد و میانگین سرعت را محاسبه می کنند. از این طریق وسایل نقلیه ای را که از سرعت مجاز عبور کرده اند را تشخیص می دهند.
  • عوارض جاده ها
  • کنترل ترافیک و تحلیل رفتارهای ترافیکی
  • تشخیص تخلفات و جنایت ها

معایب استفاده از تکنولوژی پلاک خوان

  • تصاویر تار و ناخوانا که معمولا این تاری و ناخوانایی به دلیل حرکت کردن وسایل نقلیه حاصل می شود.
  • خواندن پلاک جلو و عقب خودرو، به دلیل امکان وجود یدک کش و سایر موارد متفاوت است.
  • روش های دور زنی توسط افراد شامل پوشاندن پلاک خودرو ، استفاده از پلاک تقلبی و…

اتاق سرور

اتاق سرور یک موقعیت مکانی مهم برای بسیاری از کسب و کارها است که به منظور قرار دادن سرورهای کامپیوتری و سایر تجهیزات در نظر گرفته شده است. این اتاق‌ها ممکن است از ابتدا و به طور خاص برای این منظور طراحی شده باشند، یا در صورت نیاز از بخشی از فضای موجود جدا شده تا سرور و سایر تجهیزات، در آن قرار داده شوند.
در هر صورت یک اتاق سرور مطلوب، باید محیطی باشد که بتوان با آرامش خاطر، سرور‌ها و تجهیزات مرتبط به آنها را در آن مکان قرار داده و به کار گرفت، تا راه اندازی شبکه و سایر فعالیت‌ها آسان‌تر و موثرتر انجام پذیرد. درک چگونگی راه اندازی دقیق و تنظیمات مناسب اتاق سرور، به راه اندازی و نگهداری موثر‌تر آن کمک می‌کند.

اندازه اتاق سرور

در انجمن‌های IT، اکثر مردم اتاق سرور را یک فضای نسبتاً کوچک با مساحتی در حدود چند ده تا چند صد متر مربع تصور می‌کنند. اگر اندازه یک اتاق به طور قابل توجهی از این فضا فراتر رود و تجهیزات کامپیوتری بیشتری در خود جای دهد، می‌تواند به یک دیتا سنتر تبدیل شود. به هر حال از نظر فنی، یک server room می‌تواند تقریباً هر اندازه‌ ای داشته باشد.
اتاق‌های سرور می‌توانند تقریباً به هر شکلی باشند. در بسیاری از مواقع، یک server room احتمالاً اهداف دیگری مانند فضای ذخیره سازی، اتاق پرینت و یا فضای اداری را نیز دنبال می‌کند. به همین دلیل ممکن است اتاق به روشی غیر استاندارد چیده شود. دلیل اهمیت اندازه اتاق سرور آن است که می‌تواند در برنامه ریزی جهت مدیریت محیط، از جمله جریان هوا و خنک کنندگی فضا نیز اثر گذار باشد.

تجهیزات مورد استفاده در اتاق سرور

زمانی که قصد داریم یک اتاق سرور ایجاد کنیم باید یک سری تجهیزات نصب کنیم. البته با توجه به نیاز و نوع فعالیت هر مجموعه نوع تجهیز کردن این اتاق متفاوت می باشد. موارد زیر از جمله موارد مختلفی است که امروز در اکثر اتاق های سرور پیدا خواهید کرد:

  • رک شبکه: این قفسه ها در اتاق سرور نصب می شوند. رک های شبکه حفاظت فیزیکی ، بهبود کنترل دما و بسیاری موارد دیگر را ارائه می دهند. بیشترین مدل رک مورد استفاده در این اتاق 42 یونیت عمق 100 می باشد.
  • کامپیوتر سرور: اتاق سرورها از کامپوترهایی با سخت افزار قدرتمندی استفاده می کنند. در واقع به هر اندازه که مجموعه شبکه سازی بزرگتر باشد به همان اندازه نیاز است کامپیوتر های این اتاق قوی تر باشند. سرور دستگاه اصلی مرکز داده می باشد. کلیه خدمات از طریق سرور ها ارایه می شود.
  • روتر و سوئیچ: این دستگاه وظیفه مسیر دهی و ایجاد ارتباط بین سرور های داخل اتاق و محیط بیرون را فراهم می سازد. وظیفه سوئیچ شبکه برقراری ارتباط داخلی بین سرور ها و همچنین بین سرور و سایر تجهیزات مانند روتر و فایروال را بر عهده دارند.
  • کابل کشی ارتباطی: این بخش شامل ارتباطات کابلی بین تجهیزات و با بیرون است. این کابل می تواند مخابراتی، شبکه و فیبر نوری باشد.
  • فایروال: نفوذ به مرکز داده و سرقت اطلاعات و یا خرابکاری امری است که در خصوص مراکز داده بسیار اتفاق می افتد. فایروال جهت جلوگیری از این امر در اتاق سرور نصب و تنظیم می گردد.
  • دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات: هر چقدر هم در حفظ شرایط محیطی کوشا باشیم باز هم امکان خرابی سخت افزاری و نرم افزاری وجود دارد. به همین منظور با کمک تجهیزات ذخیره ساز از اطلاعات پشتیبان گیری انجام می شود. در صورت از بین رفتن اطلاعات با کمک این تجهیزات اطلاعات بازیابی می شوند.

ویژگی های اتاق سرور

  • پوشاندن سطوح با یک لایه سیمانی
  • لایه ای از ماده ضد آتش Fire Tard روی لایه سیمانی کشیده شود
  • ایجاد کف و سقف کاذب جهت عبور لوله‌های اطفای حریق‌، برق و شبکه
  • عایق بودن دیوارها، سقف و درها
  • عدم داشتن پنجره در اتاق به دلایل امنیتی
  • ارتفاع کف تا سقف به اندازه دو متر و هفتاد سانتی متر
  • بکارگیری کف پوش کاذب از نوع آنتی استاتیک
  • استفاده و بکارگیری از درب‌های ضد حریق و ضد سرقت

ویژگی های اتاق سرور

  • پوشاندن سطوح با یک لایه سیمانی
  • لایه ای از ماده ضد آتش Fire Tard روی لایه سیمانی کشیده شود
  • ایجاد کف و سقف کاذب جهت عبور لوله‌های اطفای حریق‌، برق و شبکه
  • عایق بودن دیوارها، سقف و درها
  • عدم داشتن پنجره در اتاق به دلایل امنیتی
  • ارتفاع کف تا سقف به اندازه دو متر و هفتاد سانتی متر
  • بکارگیری کف پوش کاذب از نوع آنتی استاتیک
  • استفاده و بکارگیری از درب‌های ضد حریق و ضد سرقت

طراحی اتاق سرور باید چگونه باشد؟

وقتی یک شرکت، فضایی را به منظور استفاده به عنوان اتاق سرور طراحی کرده یا توسعه می‌دهد، باید الزامات خاصی را نیز برآورده کند. با یک طراحی خاص می‌توانید از برخی مشکلات که می‌تواند برای یک اتاق سرور جدید رخ دهد، اجتناب کنید. برای اینکه تجهیزات فنی بتوانند به درستی کار کنند، باید برخی یا حتی تمام جنبه‌های طراحی زیر در مورد یک server room رعایت شده باشد:

کنترل دقیق محیطی

یک اتاق سرور باید دارای سنسورهایی در کل فضا باشد تا دما و رطوبت را به طور دقیق و مرتب اندازه گیری کند. سیستم‌های کنترل محیط باید همچنین قادر باشند شرایط کل اتاق را در سطح مطلوب حفظ کنند.

کنترل جریان هوا

سرورها و سایر تجهیزات کامپیوتری گرمای زیادی تولید می‌کنند. یک طراحی مناسب برای جریان هوا، باعث جلوگیری از شکل گیری مناطق داغ می‌شود و گرمای فضا را دفع می‌کند، و بدین ترتیب از بروز آسیب و خسارت جلوگیری می‌کند.

سیستم اطفاء حریق

در صورت وقوع آتش سوزی مطمئناً نمی توان یک server room را با آب پاش تحت کنترل در آورد. مسلماً آب سبب ایجاد خسارت به کلیه تجهیزات شده و در نتیجه با یک فاجعه بزرگ مواجه خواهید شد. گزینه‌های اندکی برای این نوع سیستم اطفاء حریق وجود دارد، از جمله می‌توان به سیستم‌های Inergen، سیستم‌های Novec و سیستم‌های FM-200 اشاره کرد. این سیستم‌ها همگی به منظور اطفاء حریق و در عین حال ایمن نگه داشتن تجهیزات کامپیوتری طراحی شده اند.

راه حل‌های مدیریت کابل

اتاق‌های سرور بعضاً ممکن است کابل کشی تا طول چندین کیلومتر را در خود جای دهند. طراحی دقیق اتاق سرور برای عبور مناسب کابل‌ها از سقف یا زیر کف‌، باعث جلوگیری از خراب‌کاری های عظیم می‌شود.

منابع برق کمکی

داشتن منابع برق کمکی نه تنها برای اطمینان از تداوم کار و پایدار ماندن تجهیزات مهم است، بلکه باعث جلوگیری از نوسانات جریان برقی می‌شود که باعث آسیب به سرورها و سایر تجهیزات موجود در اتاق است.

امنیت فیزیکی

اتاق‌های سرور هزاران یا حتی میلیون‌ها دلار تجهیزات با ارزش را در خود جای می‌دهند. علاوه بر این، داده‌های ذخیره شده در این اتاق‌ها می‌توانند بسیار ارزشمند باشند. اتخاذ تدابیر امنیتی فیزیکی لازم برای ایمن نگه داشتن آن بسیار ضروری است.

افزایش طول عمر و عملکرد دوربین های پاناسونیک

با رعایت نکاتی که در ادامه آمده است به سادگی طول عمر و عملکرد دوربین های پاناسونیک خود را افزایش دهید:

  • اولین و مهمترین نکته عایق کردن اتصال دوربین مخصوصا اتصال شبکه علی الخصوص زمانیکه از POE استفاده می شود.
  • نکته بعدی، عایق کردن بدنه و یا پیچ های اتصال دوربین چه داخلی و یا خارجی زمانیکه احتمال اتصال بدنه و یا پیچ های اتصال با سازه فلزی که احتمال برق دار بودنشان وجود دارد، است.
  • رعایت ارت صحیح و حفظ سلامت ارت برای دوربین های مداربسته از مهمترین دلایل بالابردن عمر دوربین است.
  • استفاده از سوئیچ های نا مرغوب علی الخصوص زمانیکه از POE استفاده میشود، بسیار خطر ناک است.
  • زمانیکه دوربینهای بیرونی علی الخصوص در دوربین های اسپید دام در سرمای بالا استفاده می شوند، حتما می بایست وات مورد نیاز دوربین ها بررسی و تامین شود و در صورت امکان از ترانس به جای POE استفاده شود.
  • برای دوربین های اسپید دام که در محیط های با بارندگی بالا و گرم استفاده می شود ، استفاده از سان شیلد های مجزا خالی از لطف نیست.
  • برای تمیز کردن دوربین های بیرونی علی الخصوص دوربین های اسپید دام پاناسونیک حتما از دستمال ویژه و آب استفاده شود . استفاده از دستمال کاغذی به هیچ عنوان مطلوب نیست.
  • در هنگام نصب دوربین ها علی الخصوص دوربین های باکس از دست زدن به لنز و علی الخصوص سی سی دی دوربین ها جدا خودداری نمایید.
  • با توجه به اینکه دوربین ها و قطعات الکترونیکی بیشترین حساسیت را نسبت رطوبت دارند، لذا در عایق کردن صحیح دوربین ها دقت بسیار نمایید . لذا استفاده از کاورهای باکس غیر استاندارد به هیچ عنوان توصیه نمی شود .

دوربین مداربسته پاناسونیک مدل WV-S1136

دوربین مداربسته پاناسونیک مدل WV-S1136 از سری i-PRO ، یک دوربین باکس دارای هوش مصنوعی با رزولوشن ۲ مگا پیکسل است. توانایی ارسال تصویر با کیفیت 3 مگاپیکسل در حالت 4:3 از ویژگی‌های بارز آن محسوب می‌شود.این دوربین دارای 144db WDR است.
این دوربین دارای موتور هوش مصنوعی در پردازش و آنالایتیک تصویر و همچنین علاوه بر پشتیبانی از فرمت‌های فشرده سازی H.265 و H.264، این محصول دارای تکنولوژی داینامیک اسمارت کدینگ است که این قابلیت منحصر به فرد در پردازش و کاهش پهنای باند بسیار موثر است.
دوربین پاناسونیک مدل WV-S1136 دارای لوکس تصویر مناسب‌تر و‌ بهتر از WV-S1131 است.
دوربین مداربسته WV-S1136 از پروفایلهای Onvif G/M/S/T نیز پشتیبانی می‌کند. این دوربین همانند همه دوربین‌های مداربسته پاناسونیک دارای عمر مفید (MBTI) بسیار بالا و پشتیبانی خست’ی ناپذیر است.
تغذیه این دوربین هم از طریق Poe و آداپتور امکان پذیر است.
از دیگر ویژگی‌های بارز این محصول که از دوربین‌های سری i-PRO پاناسونیک است،برخورداری از بسته بندی Easy Packing و منحصر به فرد پاناسونیک است.

دوربین مداربسته پاناسونیک مدل WV-S1531LN

دوربین بولت ۳ مگا پیکسل مدل WV-S1531LN با قابلیت ویژه در انعطاف پذیری بالای پایه در نصب و داشتن کابل Safe Wire و داشتن باکس جهت اتصال به دیوار یا دکل و بسیاری از ویژگیهای منحصر به فرد بسیار متمایز از هر برند دیگری است.

ویژگی های محصول

  • فناوری سوپر داینامیک با دامنه 144 دسی‌بل
  • تصاویر با کیفیت Full HD (1,920 x 1,080)
  • فناوری استاندارد IP66 و مقاوم در برابر شرایط محیطی
  • استفاده از فرمت H.265 و فشرده‌سازی تصاویر با رمزگذاری هوشمند
  • استفاده از پروتکل‌های امنیتی IPv6 و IPv4

معرفی کامل فیزیکی دوربین مداربسته پاناسونیک WV-S1531LN

دوربین مداربسته پاناسونیک مدل WV-S1552L

مشخصات فنی و ویژگی های دوربین پاناسونیک مدل WV-S1552L :

  • دوربین بولت موتورایز i-PRO سری S پاناسونیک است که با قابلیت پردازش تصویر با رزولوشن ۵ مگاپیکسل و قابلیت تنظیم خودکار منو AI است.
  • این دوربین دارای قابلیت جبران سازی نوری 132db WDR و یا همون Super dynamic مخصوص پاناسونیک است.
  • این دوربین پاناسونیک امکان پردازش و آنالایتیک تصاویر برروی خود دوربین شامل Intruder ,Cross Line ,loitering و … را داراست که با استفاده از نرم افزار WV-SAE200 روی دوربین فعال می‌شود.
  • علاوه بر فرمت‌های فشرده سازی H.265 و H.264، دارای قابلیت منحصر به فرد دوربین‌های مداربسته پاناسونیک داینامیک اسمارت کدینگ در کاهش فوق العاده پهنای باند است.
  • دوربین WV-S1552L دارای لوکس تصویری بسیار مناسب و ارائه تصاویر رنگی در شرایط نوری بسیار کم با تکنولوژی color Night Vision است.
  • دوربین WV-S1552L i-Pro پاناسونیک از پروفایلهای Onvif G/S/T پشتیبانی می‌کند.
  • این دوربین همانند همه دوربینهای مداربسته پاناسونیک دارای عمر مفید MTBF بسیار بالا و پشتیبانی فوق العاده است. شاخص ترین قابلیت دوربین مداربسته پاناسونیک، عمر مفید بسیار بالاتر از بقیه برند های معتبر است.
  • تغذیه دوربین WV-S1552L هم از طریق Poe و هم از طریق آداپتور امکان پذیر می‌باشد .
    این دوربین دارای ورودی و خروجی صدا و آلارم جهت مدیریت های پیشرفته آلارم و هوشمند سازی سیستم ها است.
  • این دوربین های سری i-PRO پاناسونیک دارای بسته بندی Easy Packing منحصر به فرد پاناسونیک است. همچنین دارای فیزیک با انعطاف پذیری بسیار منحصر به فرد و عالی و دارای باکس ویژه برای پایه است.

دوربین مداربسته پاناسونیک مدل WV-X1571LN

مشخصات فنی و ویژگی های دوربین پاناسونیک مدل WV-X1571LN :
  • دوربین مداربسته 4K پاناسونیک مدل WV-X1571LN یک دوربین بولت موتورایز i-PRO از سری X پاناسونیک است.
  • این دوربین دارای موتور هوش مصنوعی Ai با رزولوشن 8 مگا پیکسل است که قابلیت جبران‌سازی نوری 132db WDR و یا همون Super dynamic داراست.
  • این دوربین پاناسونیک دارای موتور هوش مصنوعی در پردازش و آنالایتیک تصویر شامل Intruder ,Cross Line ,loitering و … است، که به صورت پیش فرض برروی آن فعال است.
  • همچنین علاوه بر فرمت‌های فشرده‌سازی تصاویر یعنی فرمت H.265 و H.264 این محصول قابلیت منحصر به فرد دوربین‌های مداربسته پاناسونیک داینامیک یعنی اسمارت کدینگ را داراست که در کاهش پهنای باند فوق العاده موثر است.
  • دوربین WV-X1571LN پاناسونیک دارای لوکس تصویری بسیار مناسب و ارائه تصویر رنگی در شرایط نوری بسیار کم با تکنولوژی color Night Vision است.
  • این دوربین مجهز به طلق با تکنولوژی Clear Sight Coating است.
  • دوربین WV-X1571LN i-Pro پاناسونیک از پروفایلهای Onvif G/M/S/T پشتیبانی می‌کند.
  • این دوربین همانند همه دوربین‌های مداربسته پاناسونیک دارای عمر مفید MTBF بسیار بالا و پشتیبانی خستگی ناپذیر است.
  • تغذیه این دوربین هم از طریق Poe و هم از طریق آداپتور امکان پذیر است.
  • این دوربین دارای ورودی و خروجی صدا و آلارم جهت مدیریت های پیشرفته آلارم و هوشمند سازی سیستم ها است.
  • دوربین WV-X1571LN فیزیک و انعطاف پذیری بسیار منحصر به فردی دارد که موجب راحتی در نصب و تنظیم زاویه دلخواه در پروژه هاست. همچنین این محصول دارای باکس برای پایه است.
  • دوربین‌های سری i-PRO پاناسونیک دارای بسته بندی Easy Packing منحصر به فرد پاناسونیک است.

ASP.Net

چارچوب Net. چیست؟

.NET پلتفرمی برای توسعه است که متن باز(open source)، چندسکویی (cross platform) و رایگان است. این پلتفرم توسط شرکت مایکروسافت برای ساختن انواع مختلفی از برنامه ها ایجاد شده است. با .NET شما می توانید از چندین زبان، ویرایشگر و کتابخانه برای ساختن برنامه های وب، موبایل، اپلیکیشن، بازی و IOT استفاده کنید.

معرفی Asp.Net

ASP.NET یک زبان برنامه نویسی نیست بلکه یک تکنولوژی توسعه وب رایگان با استفاده از دات نت برای ساخت وبسایت ها و وب اپلیکیشن ها است. اما با توجه با اینکه اکثر افراد به عنوان یک زبان با این محصول آشنا هستند ما از ASP.NET به عنوان یک زبان برنامه نویسی یاد می کنیم. برای پیاده سازی برنامه های پویا تحت این تکنولوژی از چارچوب .NET Framework استفاده می شود و در زمان کدنویسی به کلاسهای آن دسترسی داریم.

مزایای ASP.Net چیست

اگر بخواهیم بگوییم مزایای Asp.net چیست ، بصورت اختصار می توان به لیست زیر اشاره نمود:

  • به صورت پویا هر محتوای وبی را اضافه ، تغییر یا ویرایش می کند .
  • به پرس و جوهای کاربر یا داده های موجود در فرم ها پاسخ دهد.
  • به پایگاه داده یا داده ها دسترسی داشته و نتایج را به مرور گر باز می گرداند.
  • صفحات وب را سفارشی کرده تا برای کاربران مفید باشد.
  • مزیت استفاده از ASP به جای CGI,PERL سادگی و سرعت بالای آن به دلیل عدم استفاده از کلاس ها است.
  • دارا بودن امنیت ، چرا که کدهای ASP از طریق مرورگر قابل مشاهده نیستند.
  • برنامه نویسی با ASP می تواند ترافیک شبکه را نیز کاهش دهد.

محیط و ابزارهای توسعه

پیشرفته ترین محیط برای توسعه ASP.Net ، Microsoft Visual Studio است که محیط برنامه نویسی مایکروسافت محسوب می شود. در این نرم افزار قابلیت های بسیار زیادی برای برنامه نویسی بصورت پیشفرض قرار گرفته اند همچنین ماژول های آماده و محیطی ساده و رابط کاربری آسان، برنامه نویسی را برای برنامه نویسان لذت بخش می کند.
ابزارهای جایگزینی که می توان استفاده کرد Visual Studio Code است که ترکیبی از ویرایشگر کد با ابزار توسعه برای خطایابی دارد.
ابزارهای دیگری که می توان  به عنوان ویرایشگر یا ابزاری برای تسهیل در بخشی از کدنویسی استفاده کرد : LINQPad ، Jetbrains Rider، ReSharper، json formatter، Notepad++، Postman ، Adobe Dreamweaverو ... .

مدل ها و معماری های مختلف ASP.NET چیست؟

Asp.Net Core

Asp.Net Core

Asp.Net MVC

Asp.Net MVC

Asp.Net WebForms

Asp.Net WebForms

Asp.Net Web API

Asp.Net Web API

Asp.Net SignalR

Asp.Net SignalR

برنامه نویسی سمت کاربر (Front-End)

Front-End چیست؟

فرانت اند یا Front End، به بخش قابل مشاهده‌ی یک وب سایت یا نرم افزار توسط کاربران می‌گویند. فرانت اند، کدهای غیر قابل فهم برای کاربران را در قالب ظاهری گرافیکی و بصری به آن‌ها نمایش می‌دهد تا بتوانند به راحتی از بخش‌های مختلف سایت استفاده کنند. در این بخش، فرم‌های ورودی اطلاعات، صداها، تصاویر، ویدئوها و به صورت کلی هر چیز دیگری که برای کاربر قابل درک باشد، قرار می‌گیرد. فرانت اند یا همان سمت کاربر به دو بخش اصلی طراحی (UI)و توسعه رابط کاربری (UX) تقسیم می‌شود. در بخش طراحی، طراحان با نرم افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ، Adobe XD، فیگما و… ظاهر سایت را طراحی می‌کنند.
اما بخش توسعه‌ی رابط کاربری مربوط به پیاده سازی ظاهر سایت در قالب کدهای HTML ،CSS و جاوا اسکریپت است. بخش قابل مشاهده‌ سایت برای کاربران در سمت فرانت را سمت کاربر یا Client Side می‌نامند. بنابراین کدهای نوشته شده در سمت فرانت اند، در مرورگر کاربر پردازش و اجرا می‌شوند.
یعنی کاربر به راحتی به این کدها دسترسی مستقیم دارد و می‌تواند آن‌ها را مشاهده کند. فرانت اند با بخش بک اند (Backend) در ارتباط مستقیم است و بر روی تجربه کاربران هنگام استفاده از محصول تاثیر بسیاری می‌گذارد.

زبان‌های برنامه نویسی Front end کدامند؟

امروزه می‌توانید با زبان‌های برنامه نویسی زیادی در حوزه‌ی فرانت اند کدنویسی کنید، اما سه زبان مهم و اصلی که برای هر برنامه نویس فرانت اند واجب هستند، HTML و CSS و جاوا اسکریپت می‌باشد.
با گذر زمان هر یک از این سه مورد در قالب زبان‌های جدیدی شامل نسخه‌های مختلف شدند. برای مثال تایپ اسکریپت به عنوان یک نسخه‌ی بهبود یافته از جاوا اسکریپت به وجود آمد و از آن هنگام کدنویسی با برخی فریمورک‌ها مانند انگولار استفاده می‌شود. در ادامه مروری بر این زبان‌های برنامه نویسی فرانت اند خواهیم داشت.

HTML چیست؟

عبارت HTML ( اچ تی ام ال ) مخفف Hyper Text Markup Language به معنی زبان نشانه گذاری فوق متن است. Html زبان استاندارد طراحی صفحات وب است و کليه کدهای صفحه اعم از طرف سرور و طرف مشتری در نهايت به کدهای HTML تبديل شده و توسط مرورگر نمايش داده می شوند.
به عبارت دیگر مرورگر ها هیچکدام از کدها و کنترل های سمت سرور همچون کدهای asp و php را نمیشناسند و کد قابل فهم برای آنها اچ تی ام ال می باشد.
کامپایلر های زبان های برنامه نویسی سروری در نهایت کد های خود را برای نمایش به کد اچ تی ام ال تبدیل میکنند و برای مرورگر میفرستند تا به کاربران نمایش داده شود.
HTML یک زبان نشانه گذاری است ، به اين معنی که بخش های مختلف توسط اجزايی به نام تگ از هم جدا شده ، که هر کدام دارای کاربرد و خواص مربوط خود هستند . اين تگ ها به مرورگر اعلام می کنند که هر بخش از صفحه چه نوع عنصری است و بايد به چه صورت نمايش داده شود .

CSS چیست؟

سی اس اس مخفف Cascading Style Sheet (CSS) است. زبان css یک زبان طراحی صفحات وب برای ایجاد و ساخت مشخصات ظاهری اسناد و اطلاعات وب سایت می باشد. css یکی از رایج ترین و محبوب ترین ابزارهای طراحی صفحات وب سایت نوشته شده توسط زبان HTML و یا XHTML می باشد و همچنین از زبان های اسکریپت دیگری مانند plain XML، SVG و XUL نیز به خوبی پشتیبانی می نماید.
در کدنویسی با استفاده از CSS می‌توانید استایل سایت مثل رنگ، فونت، تصاویر پس زمینه و … را بصورت دلخواه تغییر دهید.
هدف از تولید css در واقع جداسازی اطلاعات محتوا (که توسط زبانی مانند HTML نوشته شده اند) از اطلاعات ظاهری مانند صفحه بندی، رنگ و سایز و نوع فونت می باشد. این جداسازی موجب افزایش سرعت در دسترسی به سایت، انعطاف پذیری بیشتر برای کنترل ویژگی های ظاهری، قابلیت طراحی چندین صفحه با یک فرمت یکسان و جلوگیری از پیچیدگی و انجام کارهای تکراری در طراحی وب سایت می گردد.

Java Script چیست؟

زبان جاوا اسکریپت یکی از مشهورترین زبان‌های برنامه‌نویسی است که براساس کدهای HTML تعریف شده است. زبان جاوا اسکریپت سطح بالا، داینامیک و شی‌گرا است.
با استفاده از این زبان می توانید سطح وب سایت خود را به وسیله‌ی امکانات اضافی تعاملی ارتقاء دهید. این زبان به تنهایی و یا همراه با سایر زبان‌های برنامه نویسی استفاده می شود. JavaScript به شما کمک می کند تا صفحات وب آراسته و تعاملی ایجاد کنید. در حقیقت شما با استفاده از جاوا اسکریپت می توانید صفحات استاتیک وبسایت خود را به صفحاتی زیبا و تعاملی تبدیل نمایید.

تفاوت برنامه نویسی فرانت اند و بک اند چیست؟

اغلب سایت‌ها به یک برنامه نویس Backend نیاز دارند تا منطق سایت را به وسیله زبان‌های برنامه نویسی پیاده‌سازی کنند. بک اند یا Back-end به بخشی از یک وب سایت یا نرم افزار می‌گویند که برای کاربران قابل مشاهده نیست. به عبارتی دیگر هسته و مغز یک سایت است که وظیفه‌ی کنترل منطق آن را بر عهده دارد. کاربران به کدهای نوشته‌شده در بخش بک اند دسترسی ندارند و نمی‌‌توانند آن‌ها را مشاهده کنند. بخش بک اند با سرور اصلی (که سایت روی آن قرار گرفته است) و پایگاه داده سروکار دارد.
ابزارهای جایگزینی که می توان استفاده کرد Visual Studio Code است که ترکیبی از ویرایشگر کد با ابزار توسعه برای خطایابی دارد.
هنگامی که کاربر روی یک دکمه کلیک می‌کند، در اصل روی یکی از المان‌های بخش فرانت اند کلیک کرده است. فرانت اند این کلیک را شناسایی کرده و براساس کدی که برنامه نویس فرانت اند نوشته است، درخواست خود را به بخش بک اند ارجاع می‌دهد. با استفاده از منطقی که برنامه نویس بک اند کد آن را پیاده سازی کرده است، آن درخواست اجرا می‌شود. در این بخش است که ممکن است اطلاعاتی از پایگاه داده گرفته شود یا پردازشی در کدهای بک اند انجام شود و نیازی به برقراری ارتباط با پایگاه داده نباشد. در نهایت جواب نهایی دوباره توسط بخش بک اند به فرانت اند فرستاده می‌شود و فرانت اند آن را به کاربر در قالب المان‌های گرافیکی مثل پیام متنی، تصویر و… نشان می‌دهد.

سایر فریمورک ها و کتابخانه های توسعه Front-End

BootStrap

BootStrap

JQuery

JQuery

Material Design

Material Design

Angular JS

Angular JS

React JS

React JS